Uhićena osoba koja je zapalila vrata crkve kod Banje Luke

Foto: Cropix

UHIĆENA je osoba koja je jučer ujutro zapalila vrata na katoličkoj crkvi u banjalučkom naselju Petrićevac, potvrđeno je agenciji Fena u policiji.

Fena neslužbeno doznaje da je uhićen Milan Majstorović. Župnik i gvardijan samostana Petrićevac fra Ivo Orlovac s ogorčenjem je izjavio da se ovaj slučaj dogodio baš na Veliki petak, uoči velikog kršćanskog blagdana Uskrsa.

"Nikome u ovakvoj situaciji nije jednostavno i zna se kakva je ovo poruka", kazao je fra Orlovac i naveo da su u ovoj župnoj crkvi prošli i "gore stvari", ali je problem da se i sada napada imovina ove katoličke crkve koja je u izgradnji.

"To je vrlo jasna i ružna poruka Hrvatima katolicima u Banjoj Luci. Osobito prema eventualnim povratnicima u ovaj grad, ali i za one koji su ovdje ostali živjeti", istaknuo je jučer Orlovac.

"Više od materijalne štete, pričinjena je ona koja je usmjerena na zastrašivanje katolika kojih je ionako malo u odnosu na prijeratni broj", kazao je banjalučki biskup Franjo Komarica. Dodao je i da su službe sigurnosti upozoravane na neke mlađe osobe koje se, kaže, često okupljaju oko crkve na Petrićevcu, "prkose i dobacuju franjevcima“.
 

Pročitajte više