Video - Brutalno privođenje: Djevojka vrišti dok joj zagrebački policajci zavrću ruku

PORTAL Aktual.hr prije nekoliko dana objavio je snimku prilične policijske agresije koja se dogodila u samom centru Zagreba, pred dvadeset svjedoka.

Kako je neimenovani svjedok kazao za Aktual, policajci su na Trgu bana Jelačića krenuli legitimirati mladića i djevojku koji su izašli iz kasina. Navodno par nije radio nikakve probleme, ali su ih ubrzo policajci napali i brutalno srušili na pod.

I dok se čini kako je mladić hladno prihvatio sudbinu koja ga je zadesila, djevojka je počela vrištati zbog čega su je policajci još žešće koljenima pritisli o pod i počeli joj zavrtati ruku. Ubrzo su oboje uhićeni.

Policija još uvijek šuti o okolnostima koje su dovele do ovog incidenta, te ne daje odgovore zašto je došlo do uhićenja i ovakvog postupanja, jer se još uvijek provodi unutarnja kontrola kojom će se utvrditi je li bilo prekomjerne upotrebe sile.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić prije nekoliko dana je, gledajući snimku, za HTV komentirao kako je vidljivo da policajci drugačije postupaju prema djevojci i mladiću, jer je ona ignorirala zapovijed, a mladić ne.

Kako je objasnio, "stječe se ružan dojam, ali je pružanje otpora i odbijanje zapovijedi policajca vidljivo". Nažalost, snimka ne pokazuje sam početak incidenta, odnosno zašto je uopće došlo do bacanja na pod i primjene sile.

Pročitajte više