Vijećnik s liste don Ivana Grubišića prešao u HSP AS

Foto: FAH

VIJEĆNIK u Splitsko-dalmatinskoj županiji Kristijan Sindik, koji je na tu dužnost izabran kao kandidat nezavisne liste don Ivana Grubišića - Saveza za građansku i etičku Hrvatsku, potpisao je pristupnicu u HSP Ante Starčević (HSP AS) i time je ta stranka postala parlamentarna u Splitsko-dalmatinskoj županiji, potvrdio je glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić.

"Sindikovo pristupanje HSP-u AS dio je naših predizbornih aktivnosti i priprema za predstojeće izbore jer želimo pridonijeti jačanju Domoljubne koalicije u kojoj smo strateški partner HDZ-u“, rekao je Ćorić za Hinu.

Po Ćorićevim riječima, Sindikovo djelovanje se svjetonazorski i ideološki podudara sa HSP-om AS te je njegovo pristupanje stranci logično.

"Očekujemo da će nam u Splitsko-dalmatinskoj županiji do kraja sljedećega tjedna pristupiti još dva ili tri vijećnika s kojima pregovaramo i čiji se pogledi svjetonazorski podudaraju s HSP-om AS“, izjavio je Ćorić. Smatra kako se time pokazuje da je "HSP AS stožerna pravaška stranka koja okuplja pristaše pravaštva, s domoljubnom i demokršćanskm orijentacijom".

Potpisivanju pristupnice Kristijana Sindika HSP-u AS nazočio je i predsjednik stranke Ivan Tepeš, te stranački dužnosnici iz Splitsko-dalmatinske županije.

Pročitajte više