Gavrić napušta Ružu Tomašić: Podnio ostavku na dužnosti u HKS-u, HSP AS ga zove nazad u stranku

Gavrić napušta Ružu Tomašić: Podnio ostavku na dužnosti u HKS-u, HSP AS ga zove nazad u stranku

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Glavnog odbora Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Igor Gavrić podnio je ostavku na sve stranačke dužnosti, među kojima i na funkciju predsjednika Županijskog odbora HKS-a Vukovarsko-srijemske županije, izvjestio je u četvrtak HKS ne navodeći razloge Gavrićeve ostavke.

U priopćenju koje potpisuje glavni tajnik HKS-a Denis Bevanda navodi se kako je za povjerenika vukovarsko-srijemskog Županijskog odbora stranke imenovan načelnik općine Vođinci Martin Kordić, a novi predsjednik toga tijela biti će izabran 20. lipnja.

Igor Gavrić, koji obnaša dužnost predsjednika Gradskog vijeća Vukovara, novinarima je bio nedostupan za komentar svoje ostavke na stranačke dužnosti, a iz vukovarsko-srijemske podružnice HKS-a najavili su da će se tijekom dana oglasiti priopćenjem za javnost.

HSP AS: Pozivamo sve zavedene pravaše nazad pod svoje okrilje

U vezi Gavrićeve ostavke u međuvremenu se priopćenjem oglasio HSP AS, stranka koju je Gavrić zajedno s ostalim stranačkim čelnicima tadašnje vukovarske podružnice napustio početkom godine i prešao u HKS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivamo sve zavedene i istinske pravaše da se vrate u okrilje HSP AS, Pravaškog kišobrana ili Domoljubne koalicije u koju su okupljene stranke sličnog ili istog političkog svjetonazora. Gavriću čestitamo na političkom kuražu te se nadamo da ćemo nastaviti tamo gdje smo prekinuli prije četiri mjeseca, raditi na dobrobiti Vukovara i jedine nam Hrvatske", navodi se u priopćenju HSP AS.

Po riječima glavnog tajnika HSP AS-a Pere Ćorića, već mjesec dana traju razgovori s brojnim članovima HKS-a koji se žele vratiti u HSP AS jer su, kako je Hini kazao Ćorić, "postali svjesni prijevare i manipulacije Ruže Tomašić".

Od 360 županijskih, gradskih i općinskih vijećnika, koliko ih se u Hrvatskoj nalazi u članstvu HSP AS-a, stranku je napustilo i prešlo u HKS samo njih 37, a dobar dio već se vratio ili se ima namjeru vratiti pod okrilje HSP AS, rekao je Ćorić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara