Vlada Federacije BiH mogla bi biti formirana početkom ožujka

Foto: travel.com

PREDSJEDNIK Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara i kandidat za novog entitetskog premijera Fadil Novalić najavili su danas u Sarajevu kako bi nova vlada FBiH mogla biti imenovana početkom ožujka potvrdivši istodobno kako žele što prije početi rješavati nagomilane gospodarske i socijalne probleme.

Čavara (HDZ BiH) i Novalić, kojega je sukladno međustranačkom dogovoru za mandatara kandidirala Stranka demokratske akcije (SDA), sastali su se po prvi put kako bi pokušali ubrzati proces imenovanja i potvrđivanja nove entitetske vlade.

"Vjerujem da ćemo vrlo brzo imati prijedlog sastava vlade FBiH", kazao je novinarima Čavara no nije mogao govoriti o imenima potencijalnih ministara niti je komentirao međustranačke pregovore o podjeli ministarstava, oko čega nema pune suglasnosti između HDZ BiH, SDA i Demokratske fronte (DF) koje čine vladajuću koaliciju na entitetskoj razini.

Novalić je kazao kako novu vladu čeka ozbiljan i težak posao dodajući kao su zadaće svima jasne jer su one ionako svakodnevno najvažnija tema u javnosti i medijima.

Komentirajući nagađanja kako bi nova vlada mogla posegnuti za prodajom profitabilnih javnih tvrtki poput elektroprivrednih poduzeća ili telekom operatora, Novalić je takvu mogućnost otklonio.

"Zbog tehničkih uvjeta ne možemo govoriti o privatizaciji elektroprivrede", kazao je Novalić dodajući kako bi se u slučaju tvrtki poput BH Telecoma moglo razmišljati o prodaji dionica ali ne i većinskog vlasničkog udjela.

Pročitajte više