Vrdoljak: Ugovor o 2D snimanju Jadrana ima sve potrebne dozvole

Foto: Dragan Matić/Cropix

BEZ NATJEČAJA, a nakon procjene brojnih ponuda, Ministarstvo gospodarstva odabralo je međunarodnu tvrtku Spectrum Geo Ltd. za seizmičko snimanje Jadrana.

Podatke prikupljene 2 D tehnikom ista će tvrtka, u ime RH, prodavati zainteresiranim naftnim kompanijama. Snimanje podmorja kreće sljedeći tjedan kod Zadra. Resorni ministar ističe, ugovor bez troška za državu, ima sve potrebne dozvole.

"Ja osobno kao ministar gospodarstva i ova Vlada, neće dozvoliti nijedan šum u kanalu tijekom realizacije ovog projekta. To znači da smo sve nadležne institucije i sve dozvole dobili, naravno, prije potpisa ugovora, koji košta nula kuna. Građani se ne trebaju bojati projekta koji će donijeti jeftiniji plin i u gdje će se Hrvatska pretvoriti u izvoznika plina. Da netko pokuša u bilo kojem koraku preskočiti proceduru, i staviti sumnju na kvalitetu, zakonitost postupaka kod eksploatacije istraživanja ugljikovodika, osobno ću zajedno sa svim mojim suradnicima prvo pozvati njega na odgovornost, a onda sebe. To znači da bi onaj, koji se usudi napraviti ijedan krivi korak, nepošten, neprofesionalan u eksploataciji i istraživanju ugljikovodika, je loš čovjek. To neću dozvoliti. Ja ću čuvati nacionalni interes", poručio je Vrdoljak.

Pročitajte više