Vučić o cenzuri medija: Želim ispriku OSCE-a, protiv mene se vodi najprljavija kampanja

Foto: FAH

PREMIJER Srbije Aleksandar Vučić zatražio je ispriku od predstavnice OSCE-a za slobodu medija Dunje Mijatović zbog navoda o cenzuri u Srbiji. Vučić vjeruje da je Mijatovićeva obmanuta i da ne želi "ni pomisliti da se iza niza neistina koje je iznijela protiv Srbije krije neka druga politička namjera", prenosi B92.

Vučić se požalio i da se protiv njega vodi najprljavija kampanja i u zemlji i inozemstvu, a da se nada da će dočekati ili ispriku od OSCE-a ili dokaze za navodno kršenje ljudskih prava u Srbiji.

"Vrlo zabrinut zbog teških riječi koje ste na račun zemlje čiju Vladu vodim uputili, bio sam primoran provjeriti sve navode iz vašeg priopćenja", piše Vučić i dodaje da nije uobičajeno da predsjednik Vlade jedne zemlje odgovara službeno, u pismenoj formi, na "jedno jedino pisano priopćenje".  

Vučić tvrdi da je zatražio od OSCE-a bilo kakav dokaz koji bi potvrdio da je Vlada Srbije onesposobila web stranice "Druga strana" i "Teleprompter" ili skidala blog web stranice "Blica", ali da dokaz nije dobio.

Premijer poručuje da ne želi vjerovati da su informacije pokupljene "na najneozbiljniji način, s jednog od portala koji vode uobičajeno prljavu kampanju protiv svoje Vlade", prenosi B92.

"Ne želim vjerovati da ste to uradili, zbog toga što su vam te lažne informacije davali predstavnici tzv. nezavisnih institucija u Srbiji, a da ih vi niste ni provjerili. Također, ne želim vjerovati da ste ovo napravili zbog toga što postoji potreba za discipliniranjem srpskih lidera i gušenjem svake ideje o slobodnom i suverenom reagiranju države Srbije u njenom vanjskopolitičkom djelovanju", navodi ljutiti Vučić.

"Dobili mi ili ne tu ispriku, želim vas obavijestiti, poštovana gospodo, da ću se na svakom mjestu boriti protiv laži koje ste iznosili, borit ću se za slobodu i pravo političkog izbora, kao temeljne europske vrijednosti, po cijenu da nastavite najprljaviju kampanju koju protiv mene vodite, kako u Srbiji tako i u inozemstvu. Žestina i snaga kampanje neistina, ma koliko puta bila ponavljana, ne može promijeniti jednu čistu i jasnu stvar, kao suza, a to je da je Srbija slobodna i demokratska zemlja", piše u pismu premijera Srbije.

Pročitajte više