Vukovarci postavljaju straže na ulazima u grad: "Ustrajat ćemo u svojoj borbi do kraja"

Foto: Vlado Kos/Cropix (Ilustracija)

IAKO je iz Vlade jučer jasno objašnjeno da danas u Vukovaru neće biti postavljene ćirilićne table na ulazima i izlazima u grad, već od ranog jutra počelo je okupljanje Vukovaraca koji postavljanje tabli odlučili zaustaviti. Ipak, s obzirom na objašnjenje Vlade, okupilo ih se nešto manje nego što je bilo najavljeno.

"Bit ćemo na svim ulazima u Grad Vukovar. Nećemo nikoga pokušati sprječavati ili napadati pri postavljanju tabli, kao što ćemo ostati pasivni i ako netko od ratnih stradalnika pokuša table skinuti ili ih prebojati", kazao je jučer predsjednik Stožera Tomislav Josić.

Glasnogovornik Stožera Zdravko Komšić kazao je kako će, ako se postave dvojezični natpisi u Vukovaru, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović biti prvi hrvatski premijer, a SDP prva politička stranka u Hrvatskoj, koji je uveo ćirilicu kao ravnopravno pismo u Vukovaru.

"Vukovar je 1991. godine izgubio bitku, ali je dobio rat. Možda i sad izgubimo bitku, ali ćemo opet sasvim sigurno dobiti rat", poručio je Komšić.

Pročitajte više