Yammat FM prvog dana ugostio Sandru Švaljek, SDP-ovca, HDZ-ovca i Bandićevu predsjednicu

Foto: Facebook/Yammat

JUTROS u šest sati počela je s radom nova zagrebačka radio stanica Yammat FM. Prvog dana u goste su im stigli Bandićeva zamjenica, glavni tajnik SDP-a, predsjednik gradskog HDZ-a te predsjednica Udruge Kluba Milana Bandića.

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Sandra Švaljek potvrdila je u eteru Yammat FM-a kako je Sljemenska cesta zatvorena ali da su službe na terenu, a plan je očistiti cestu do sutra ujutro. Za ovu godinu najavila je će se unatoč smanjenju proračuna truditi da građani to ne osjete. U planu je završetak projekata poput tri bazena koji su u izgradnji, ali i nastavak s održavanjem cesta i javnih površina. Švaljek dodaje da je rebalans proračuna za očekivati: "Mi pratimo punjenje gradskog proračuna, u prvom mjesecu došlo je do smanjenja prihoda od 8%  na što smo spremni. Nadam se da rebalans neće biti uvjetovan većim smanjenjem prihoda, ali uvijek se dogode neke nepredviđene situacije zbog kojih je potrebno napraviti rebalans."

Glavni tajnik SDP-a Dominik Etlinger rekao je kako je stanje u Gradu neodrživo te da SDP uporno upozorava na nepravilnosti poput oprosta duga velikim dužnicima te na kamp Svetice.

Andrija Mikulić predsjednik gradskog HDZ-a na Yammat FM-u je rekao kako se većina u Skupštini topi kao snijeg. Na konkretno pitanje što to znači rekao je da ćemo saznati te da prema istraživanjima, HDZ u Gradu Zagrebu prelazi

Predsjednica Udruge Kluba Milana Bandića, Jelena Pavičić Vukičević rekla je da će 2015. biti teška godina, ali da se nada s obzirom na dobre prognoze da bi Grad Zagreb mogao prvi osjetiti benefite laganog oporavka gospodarstva. Što se tiče sukoba s predsjednikom Skupštine Darinkom Kosorom rekla je da se on ne može miješati u izvršnu vlast. Na pitanje slijede li u Gradu Zagrebu prijevremeni izbori rekla je: "Pričekajmo svibanj".

Pročitajte više