Švaljek: Omogućit ćemo građanima da od javnih prostora učine svoj dom

Švaljek: Omogućit ćemo građanima da od javnih prostora učine svoj dom

Foto: Hina

NAJAVLJEN je projekt obnove javnih prostora u gradu Zagrebu. Novim sadržajima i intervencijama obogatit će se 17 lokacija u gradu. Projekt je nazvan 'Zagreb za mene'.
 
"Radi se o intervencijama, čiji su budžeti između 10 i 20 milijuna kuna," rekla je Sandra Švaljek. Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek najavila je da će projekti intervencije biti izabrani u suradnji struke, grada i građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Time što ćemo dati priliku našim građanima da kažu što to oni žele na javnim prostorima grada Zagreba. Omogućit ćemo im da od javnih prostora učine svoj dom," napomenula je Sandra Švaljek. Projekt provodi Društvo arhitekata Zagreba, predsjednik DAZ-a Teo Budanko izdvojio je neke od mogućih lokacija.
 
"Ovo je Borongaj, ovo je Savski most, ovo je ispred Studentskog centra, ovo je trenutno pješačka zona u Teslinoj. Jako puno je situacija u Zagrebu u kojemu je javni prostor u lošem stanju. Mislili smo kako bi bilo dobro za društvo pokušati uređenje javnih prostora, kako izgledaju u svjetskim metropolama, gradovima, onako kako smo ih naviknuli susretati," rekao je Teo Budanko. Odabrane lokacije bit će poznate za tri mjeseca najranije, a prvi radovi planirani su za početak iduće godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara