Švaljek: Ne zanima me Bandićeva stranka, a s Milanovićem sam pričala samo o skijanju

Švaljek: Ne zanima me Bandićeva stranka, a s Milanovićem sam pričala samo o skijanju

Foto: FaH

"NE, MOJ plan nije učlaniti se u udrugu, prije svega je rad u udruzi podrazumijeva politički angažman za koji ja trenutno nemam vremena s obzirom na svu težinu i odgovornost obnašanja ove dužnosti. Osim toga, udruga ima ambiciju prerasti u političku stranku. Vrlo jasno sam razgovarala s gradonačelnikom o takvim stvarima prilikom odlučivanja o tome hoću li mu se priključiti na listu birača na lokalnim izborima 2013. godine i tada sam već dala do znanja da nemam ambiciju učlanjivati se u političke stranke", rekla je Sandra Švaljek zamjenica gradonačelnika Zagreba u razgovoru za Soundset Plavog radija.

Teško da bi je Bandić opet zvao da bude zamjenica

Švaljek kaže kako je dobila indirektni poziv da se učlani u "Klub liste birača Milana Bandića", no da je to ne zanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Bandić ima poriv da bude društveno aktivan i vjerojatno je to urodilo idejom o osnivanju udruge. Je li ta ideja došla od njega ili njegovih suradnika, teško je reći, ali kod njega je vjerojatno u ovome trenutku prevagnula želja za angažmanom", rekla je Švaljek dodajući da sigurno ne bi sudjelovala ukoliko bi došlo do prijevremenih izbora u Zagrebu.

"Ako gospodin Bandić da ostavku, samim time prestat će i moj mandat, i ja ću onda nastaviti s poslom koji sam radila i prije", kaže Švaljek dodajući da je teško zamisliva situacija da je Bandić ponovno pozove da mu bude zamjenica.

S Milanovićem samo o skijanju

"Prenijeli su mi da sam zajedno s gospodinom Milanovićem gledala snježnu utrku na Snježnoj kraljici i to je bilo to. Tada smo razgovarali o skijanju, naravno to se samo po sebi razumije. Nije bilo nikakvoga govora o ulasku u stranku ili bilo kojem drugom obliku suradnje", rekla je Švaljek o premijeru i šefu SDP-a Zoranu Milanoviću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara