Zagrebačka burza obustavila trgovanje dionicama Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke

Foto: scx.hu

ZAGREBAČKA BURZA objavila je da obustavlja trgovanje dionicama Croatia osiguranja (CO) dok ne bude poznata odluka Vlade o odabiru potencijalnih investitora koji će sudjelovati u postupku prodaje i dokapitalizacije te tvrtke.

S obzirom da informacija o odabiru potencijalnih investitora koji će sudjelovati u postupku prodaje dionica te tvrtke predstavlja informaciju za koju je razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu njihovih dionica, nastala je situacija u kojoj je potrebno zaštititi ulagatelje na način da se trgovina tim dionicama obustavi do trenutka kada javnost bude potpuno i točno informirana o navedenim okolnostima, priopćeno je sa Zagrebačke burze.
 
Trgovanje redovnim i povlaštenim dionicama CO bit će obustavljeno sve dok izdavatelj ne dostavi Burzi odluku Vlade o odabiru potencijalnih investitora.
 
Iz istih razloga zaustavljeno je trgovanje dionicama Hrvatske poštanske banke.
 
Jučer je cijena redovne dionice CO oslabila 0,75 posto, na 6.450 kuna, uz promet od 516.000 kuna, dok je povlaštena dionica trgovanje završila na 6.900 kuna, uz promet od 83.000 kuna.
 
Dionicama HPB-a jučer se trgovalo u vrijednosti od 113.953 tisuće kuna, a zadnja cijena bila je 1.561 kunu.
 
 

Pročitajte više