"Zagrebački park Ribnjak je crna točka u središtu metropole"

GRADSKI odbor HSLS-a upozorio je kako je u Zagrebu velik problem sigurnost, što se posebno vidi na primjeru parka Ribnjak. U HSLS-a su istaknuli kako je svojom nebrigom o sigurnosti parka Ribnjak, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić širom otvorio vrata asocijalnom i kriminalnom ponašanju pojedinaca i skupina u tom parku.

Pozivaju se na incidente koji se opetovano događaju na Ribnjaku posljednjih pet godina (poput ubojstva 18-godišnjaka 2008. godine, verbalnih napada na prolaznike, premlaćivanja prolaznika, masovnih tučnjava, remećenja mira i opijanja, napada na češke i danske turiste te zaključno, nedavnog pronalaska mrtvog muškarca na klupi u parku) te naglašavaju kako to sve šalje snažan signal da je potrebna promjena, odnosno novi sustav upravljanja i održavanja parka Ribnjak.

Predlažu da park bude otvoren od 7 do 22 sata, uz nazočnost zaštitara, te da se postavi video nadzor, kvalitetna rasvjeta i zaštitne rešetke duž cijele ograde parka. Poručuju da građani Zagreba imaju pravo na siguran i miran grad, na život bez nasilja i straha od kriminala, kao i da je obveza gradonačelnika da uvede više reda i sigurnosti u javne prostore.

Pročitajte više