Zajedno za plodnost: Građani šetnjom centrom Zagreba podržali borbu protiv neplodnosti

Foto: Čitatelj

UDRUGA Roda, Građanska inicijativa osoba koje se bore s neplodnošću, udruga BETA i Centar za građansku hrabrost drugu su godinu zaredom organizirali akciju Zajedno za plodnost - Šetnja potpore osobama koje uz pomoć medicinski potpomognute oplodnje nastoje ostvariti roditeljstvo.

Šetnja je započela u podne na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu kod Manduševca. Okupljeni članovi udruga, njihove obitelji i prijatelji koji su im došli dati podršku prošetali su centrom grada rutom Trg bana Jelačića - Ilica - Trga Petra Preradovića -Bogovićeva - Zrinjevac - Praška te u veseloj atmosferi uz brojne balončiće od sapunice podijelili brojnim građanima letke i razglednice s informacijama o borbi protiv neplodnosti s kojom se suočavaju.

Na štandu na Trgu Bana Josipa Jelačića građani su od 10 do 14 sati mogli uzeti letke, razglednice, bedževe i ostale materijale. Cilj akcije je bio senzibilizirati građanke i građane grada Zagreba, ali i cijele Hrvatske, na sve prisutniji problem neplodnosti, ukazati na probleme s kojima se neplodne osobe trenutno susreću te iskazati potporu svim osobama koje uz pomoć potpomognute oplodnje nastoje ostvariti roditeljstvo.

Pročitajte više