Zašto tri mjeseca nije bilo Glavnog odbora SDP-a?

Foto:Arhiva

"SDP u ovom trenutku krši svoj vlastiti Statut zbog toga jer sjednica Glavnog odbora stranke nije sazvana više od tri mjeseca", piše današnje izdanje Novog lista. Neslužbena informacija glasi da postoje dva razloga za nesazivanje sjednice. Jedan je činjenica da Glavni Odbor treba dati zadnju riječ o tome hoće li Aleksandra Kolarić biti isključena iz SDP-a.

"Gotovo je sigurno da će se na Glavnom odboru zatražiti da se o njenom isključenju glasuje tajno. Po Statutu SDP-a, odluka o tome hoće li se o nečemu glasati tajno prvo se mora donijeti javnim glasanjem. U SDP-u se može čuti da se zbog svega ovoga nije željelo sazivati Glavni odbor prije nego se održi izborna konvencija zagrebačkog SDP-a", piše Novi list dodajući da bi drugi razlog mogao biti objektivne prirode s obzirom da se zadnjih nekoliko tjedana održavaju brojne izborne konvencije SDP-a na županijskim razinama.

"Potpuno je netočna informacija navedena u tekstu kako je razlog zbog kojega se Glavni odbor SDP-a nije sastao 'afera“ Kolarić i problem s njezinim isključenjem iz stranke'.  Kao što je poznato, u SDP-u se trenutno odvija završni proces biranja čelnih ljudi stranačkih organizacija te će se, po završetku tog procesa, sastati  glavno tijelo stranke", reagirali su iz SDP-a nakon objave članka.

Pročitajte više