Zdravstveno veleučilište u Zagrebu postaje fakultet

Foto: ZVU.hr

MINISTAR znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović posjetio je Zdravstveno Veleučilište u Zagrebu koje će se pretvoriti u Fakultet zdravstvenih studija.

"Smatramo da će to značiti dodatnu kvalitetu u edukaciji i medicinskih sestara i fizioterapeuta, ali i ostalog zdravstvenog osoblja. Kvalitetan zdravstveni sustav ne čine samo liječnici, uz njih postoji čitav niz profesija koje su regulirane profesije i kojima se treba posvetiti dodatna pažnja kako bi naši pacijenti imali dobru i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu", rekao je ministar.

Jovanović je odgovorio i na kritike uvođenja licenci za učitelje i nastavnike. "Nije to nikakvo dodatno provjeravanje, to je poticaj nastavnicima, učiteljima da kroz cjeloživotno učenje neprestano usavršavaju svoje kompetencije i na taj način osiguravaju kvalitetni obrazovni sustav i to je tako zamišljeno. U određenom periodu svi učitelji i nastavnici morat će proći kroz edukacije, tečajeve koje će organizirati agencije i ministarstvo i na taj način osigurati cjeloživotno učenje i unaprjeđenje svojih kompetencija. To radimo u interesu učitelja i nastavnika, to znači da vraćamo dignitet njihovo profesiji, svi koji se bore protiv toga ništa ne razumiju ili im je politička demagogija jedini cilj", zaključio je ministar obrazovanja Željko Jovanović.

Pročitajte više