Željko Jovanović: Svi redoviti studenti neće morati plaćati školarinu

MINISTAR obrazovanja Željko Jovanović napokon ima jednu dobru vijest za studente. Danas je izjavio kako će Vlada u idućih nekoliko tjedana donijeti odluku da svi redoviti studenti na svim godinama studija na visokim učilištima neće morati plaćati školarinu. Sličnih neispunjenih obećanja bilo je i prije, nadajmo se da ovog puta to neće biti slučaj.

Time smo osigurali dva temeljna cilja: da u Hrvatskoj bude veći broj visokoobrazovanih i da svako dijete može završiti željeni fakultet, a nakon stjecanja određene spreme može ostvariti svoje drugo temeljno pravo - ono na rad, rekao je ministar na dodjeli stipendija stipendistima Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu za školsku godinu 2011./2012, prenosi HRT.

Dodao je kako je Ministarstvo obrazovanja ove godine, na temelju odluke Vlade, osiguralo 148 milijuna kuna namijenjenih brucošima kako ne bi morali plaćati školarinu na prvoj godini fakulteta. Istaknuo je da su pravo na školovanje i rad dva temeljna prava koja će od Hrvatske stvoriti socijalno pravedno društvo temeljeno na znanju.

Pročitajte više