Zločinački HDZ na 23,3 posto, korumpirani i nesposobni SDP na 18,9 posto!

Foto: Hina

PREMA najnovijem istraživanju Crobarometar koje provodi IPSOS PULS HDZ-ova koalicija osvaja 30 posto glasova na EU izborima dok Kukuriku koalicija osvaja 24,7 posto glasova, javlja Nova TV.

Na trećem mjestu nalazi se ORaH sa 8,7 posto glasova dok su na četvrtom mjestu Laburisti s 6,7 posto glasova. Slijede Savez za Hrvatsku (5,9%) i Nacionalni forum (3,2%).

Banskim dvorima najmanja podrška ikad

HDZ je povećao svoju prednost u odnosu na SDP i sada imaju podršku od 23,3 posto dok je SDP na 18,9 posto. Banskim dvorima danas vjeruje najmanje građana od dolaska Zorana Milanovića na vlast.

ORaH ima potporu od 11,9 posto, a Laburisti su s laganim padom stali na 7,3 posto glasova. Nacionalni forum bilježi podršku o 2,5 posto, HDSSB od 2,4 posto, a Bandićeva lista je na 2,2 posto.

Čak 80,5 posto građana smatra da zemlja ide u lošem smjeru, a 13,7 posto misli suprotno. 29 posto građana misli da Vlada neće odraditi mandat do kraja, a 66 posto ispitanika smatra da će odraditi mandat do kraja.

Milanović popularniji od Karamarka

Kada su u pitanju najpopularniji političari na prvom mjestu je i dalje predsjednik Ivo Josipović kojeg podupire 74 posto birača. Mirela Holy ima 70 posto potpore, a Dragutin Lesar 50 posto potpore. Vesna Pusić je na 38 posto potpore dok je Ruža Tomašić na 35 posto.

U obračunu lidera dviju najvećih stranaka pobjeđuje Zoran Milanović koji ima 24 posto potpore dok Karamarko ima četiri posto manje.

Nastavljen trend pada podrške SDP-u

Loša ekonomska politika i drugi krivi potezi Vlade nastavili su trend pada podrške. Oporba je još krajem četvrtog mjeseca preuzela vodstvo ispred nesposobne Kukuriku koalicije.


Blok predvođen HDZ-om (HDZ - HSS - HSP dr. Ante Starčević - BUZ - ZDS) imao je tada podršku od 25,1 posto birača dok je podrška vladajućoj koaliciji (SDP-HNS-HSU-IDS) pala na 23,7 posto u odnosu na ranije istraživanje.

Veći je i broj onih koji smatraju da država ide u krivom smjeru (77 u odnosu na 80,5%). Pao je i broj onih koji smatraju da je smjer dobar (13,7% u odnosu na 16%).

 

Pročitajte više