Afera Daimler: Osumnjičeni trojac izlašao iz pritvora

TROJICA osumnjičenih u aferi Daimler, Marko Vuković, Ivan Žabčić i Tomica Godec danas su izašli iz karlovačkog pritvora.

Odvjetnica drugoosumnjičenog Marka Vukovića, Snježana Gašić, je Trend [portalu] izjavila da je na današnjem istražnom ročištu ispitano osam svjedoka. "Kako je pritvor bio određen zbog utjecaja na svjedoke, ispitivanje ovih svjedoka više ti razlozi ne postoje i sudac je morao donijeti odluku o ukidanju pritvora", kazala je Gašić i dodala kako ih to veseli jer će se osumnjičeni u daljnjem postupku braniti sa slobode.

Bivši suvlasnici ozaljske tvrtke IM Metal Žabčić i Vuković su osumnjičeni da su na privatne račune od tvrtke iz Njemačke primili 250 tisuća eura s kojima su kupili nekretnine i poslovne prostore u Karlovcu. Godec se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, jer je preko svoje tvrtke u SAD-u primio 1,6 milijuna eura, iako nije obavio konzultantske poslove.

Oni su osumnjičeni zbog zlouporabe položaja i ovlasti i pranje novca, a pritvoreni su 7. travnja. Danas se očekuje njihov izlazak iz pritvora.  

Pročitajte više