akcija sigurnosti na istarskom ipsilonu

"Odgovorna vožnja sigurna vožnja" naziv je akcije kojom tvrtka BinaIstra želi povećati sigurnost vožnje na prometnicama Istarskog ipsilona pa će se vozačima na ulazu u tunel "Učku" dijeliti letci, a postavit će se i novi prometni znakovi upozorenja na toj prometnici", rečeno je danas na predstavljanju akcije.

Predstavnici Bina-Istre izvijestili su novinare o akciji. Osvrnuvši se na sigurnost Istarskog ipsilona ove godine, voditelj Odjela za upravljanje i održavanje tunela "Učke" Aleksandar Anzur izjavio je kako su ove godine na Istarskom ipsilonu u prometnim nesrećama poginule tri, a lani osam osoba te kako je ove godine i broj prometnih nesreća s ozlijeđenima smanjen za više od dvadeset posto.

Direktor Bina-Istre Emanuel de Boutray govorio je o gradnji zapadnog kraka Ipsilona. U tijeku su radovi na dionici Medaki-Buje u dužini od 36 kilometara koji, kako je rekao, teku po predviđenu planu. Na vijaduktu "Mirni" stupovi su dovršeni do polovice, a gradi se i metalna ploča pa se, po de Boutrayevim riječima može očekivati gradnja konstrukcije mosta sredinom iduće godine. Na dionici Buje-Umag radovi će početi u prvom, a na dionici Vodnjan-Pula u zadnjem tromjesečju iduće godine.

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljen je i novi direktor Bina-Istre David Gabelica koji će nakon šest godina na toj dužnosti zamijeniti Emanuela de Boutraya.

(Hina) dspo vkn

Pročitajte više