aleksandra ivanković predstavila izborni program zelenih na htv-u

Aleksandra Ivanković predstavila je večeras na HTVu izborni program stranke Zeleni stranka novog doba, naglašavajući kako se zalaže za istinsko pokretanje gospodarstva na principu održivog razvoja.

Stranka na izbore izlazi u koaliciji sa Zelenom strankom, Strankom nove alternative - pokret zelenih i Primorsko - goranskom strankom umirovljenika.

Ivanković je pozdravila koaliciju triju stranaka zelenih, ocijenivši da njihovo zajedničko djelovanje pokazuje duh pomirljivosti u pokretu zelenih u Hrvatskoj.

Naglasila je da 70 posto članstva tih stranaka čine žene, s prosječnom starošću ispod 30 godina.

Ocjenjujući da hrvatski političari do sada nisu pokazali primjerenu brigu za okoliš, Ivanković je kazala kako "Hrvatska ima relativno čist zrak, hranu i vodu, ali pitanje je do kada".

Želja joj je, kaže, da birači zelene ne gledaju samo kao čistače okoliša, nego da ih prepoznaju kao političku snagu koja će njihovoj djeci osigurati kvalitetnu budućnost u zdravom okruženju.

Zalaže se za proizvodnju zdrave hrane, za eko-turizam, reciklažu otpada i korištenje alternativnih izvora energije.

"Na taj bi način stotine tisuća Hrvata mogle zadovoljno raditi unosan posao", kazala je Ivanković, poručujući biračima da bi neulaskom zelenih u Hrvatski sabor "izgubila naša djeca i unuci".

(Hina) ibob/tr ln

Pročitajte više