Aleksandra Stankovića na jesen miču iz Nedjeljom u 2?

VODSTVO HRT-a prije nekoliko dana je zaključilo da će još vidjeti što će na jesen biti s emisijom Nedjeljom u 2 koju uređuje i vodi Aleksandar Stanković, saznajemo s Prisavlja. No, nije upitna sama emisija nego hoće li ju i dalje uređivati Stanković. Navodno se glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak Srzić zdušno zalaže da se Stanković makne iz ove emisije.

Ona se tijekom ove sezone već nekoliko puta sukobila s urednikom Nedjeljom u 2 zbog njegovog izbora gostiju, kao što je to bio slučaj s gostovanjem Roberta Matijevića, bivšeg pomoćnika ravnatelja Carine koji je dobio otkaz nakon što je otkrio 20 tona švercane kave i znanstvenika Ivice Đikića, koji je u sukobu s ministrom znanosti Draganom Primorcu. Posljednje gostovanje s kojim se Hloverka nije slagala je ono od pretprošle nedjelje kad je Stanković ugostio Vladimira Gojanovića, prvog Hrvata svjedoka Haškog tužiteljstva na suđenju Gotovini, Čermaku i Markaču. Izvori s HTV-a su nam rekli da je Hloverka nakon te emisije suradnicima kazala kako mora smisliti način da nekako makne Stankovića iz ove utjecajne emisije.

Hloverka: Voljela bih Stankovića na jesen vidjeti u Otvorenom

Hloverka Novak Srzić je kazala za Index kako Ravnateljstvo nije raspravljalo o statusu emisije Nedjeljom u 2, jer to nije u nadležnosti tog tijela te kako je neupitno da će ta emisija ići i na jesen. S druge strane, priznala je kako ona Stankovića više ne vidi u toj emisiji.

"Ja sam samo glasno razmišljala kako bih voljela vidjeti Aleksandra Stankovića u emisiji Otvoreno, također u jesenskoj shemi, koja bi u odnosu na dosadašnju koncepciju imala više voditelja pa i bila drugačije riješena. Tematski bi bila raznolikija", rekla je Novak Srzić. Na upit hoće li Stanković i dalje voditi Nedjeljom u 2 ako počne raditi u Otvorenom, rekla je kako je nemoguće da jedan voditelj vodi dvije emisije.

Što se tiče neslaganja s gostovanjem Gojanovića, Hloverka nam kaže da je Stankoviću prije te emisije rekla kako se jednom anonimusu daje previše televizijskog prostora, ali da to nema veze s njegovim angažmanom na HRT-u.

"Nema govora o tome da je ugrožen njegov položaj", rekla nam je Hloverka Novak Srzić.

Roemer: Stankoviću uskoro istječe specijalni ugovor

Da se nešto sprema Aleksandru Stankoviću zaključujemo i iz riječi glasnogovornika HRT-a Janosa Roemera koji nas je upozorio da mu uskoro istječe specijalni ugovor.

"Na Ravnateljstvu se sigurno nije pričalo budućnosti emisije Nedjeljom u 2, jer ono nema takvu ingerenciju, ali je moguće da se nešto tako spomenulo na redovnom kolegiju glavnog Ravnatelja. Sada je već vrijeme kada se počinje razmišljati o jesenskoj shemi. Nedjeljom u 2 je u toj shemi, a što se tiče Aleksandra Stankovića, ne znam što se razgovaralo o njemu, ali znam da mu uskoro istječe specijalni ugovor. Na koji će način biti dogovorena njegova daljnja suradnja, još se ne može znati", kazao nam je glasnogovornik Roemer.

Aleksandar Stanković nije imao komentara na ove navode, jer on ništa službeno nije čuo te ne želi pričati dok mu netko od nadređenih nešto ne kaže.

Upućeni ne vjeruju da bi si Sutlić dozvolio smjenu Stankovića

Dobro upućeni u stanje na HTV-u vjeruju kako bi Hloverka Novak Srzić vrlo rado Stankovića maknula iz Nedjeljom u 2, ali ne mogu vjerovati da bi si ravnatelj HTV-a Vanja Sutlić natovario na leđa još jedan ovakav problem, jer ne treba ni sumnjati da bi smjena Stankovića pokrenula čitav niz pitanja o  motivima. Prvih godinu dana Sutlića na mjestu ravnatelja ionako je obilježeno samo spornim dovođenjem Hloverke i njezinim kadrovskim rošadama i skidanjem čitavog niza urednika. Micanje Stankovića bi sigurno potaknulo veliku buru, a što je najzanimljivije, Aleksandar Stanković godinama održava gledanost emisije na zavidnoj razini, te bi bilo iznimno teško opravdati tu smjenu.

Osim što Hloverka planira prebaciti Stankovića u Otvoreno, priča se na hodnicima Prisavlja da istu ideju ima i za voditelja Dnevnika Zorana Šprajca. Micanjem Šprajca Hloverka bi tako završila micanje čitave uredničke ekipe Dnevnika koja je bila na tim mjestima kada je ona došla na mjesto glavne urednice. Danko Družijanić i Goran Milić su odmah prestali s vođenjem Dnevnika, s tim da je promijenjena i većina dnevnih urednika Dnevnika.

Hloverka je sama rekla da će Otvoreno na jesen imati više voditelja, što je izvrstan alibi da se makne zvijezde poput Stankovića, pod izlikom da je i to relevantna te utjecajna emisija. U svakom slučaju HTV očekuje još jedna vruća jesen.

J.B.
Foto: Index

Pročitajte više