alojz tušek predsjednik splitskog ogranka libre

U Splitu je danas utemeljen splitski ogranak Libre stranke liberalnih demokrata, a za njezina predsjednika jednoglasno je izabran Alojz Tušek.

Predsjednik Libre Jozo Radoš izrazio je uvjerenje da će nova stranka u Splitu dati kvalitetan doprinos napretku grada a time i Hrvatske. ´Libra je nastala u posebnim okolnostima, a stvorili su je ljudi koji su se u bivšoj stranci HSLS-u istaknuli svojim radom, zalaganjem i rezultatima´, rekao je.

Radoš je ustvrdio da Hrvatska kao država ima standardne poteškoće tranzicijskog razdoblja i da se u tom pogledu ne razlikuje od drugih zemalja. ´No, za razliku od drugih, Hrvatska je imala težak rat, ali vidimo da hvatamo korak s ostalima´, rekao je.

Zamjerio je biračkom tijelu što ´izabire ljude koji će ih voditi, a potom već sutra govore da oni ne valjaju´. ´Svaka reforma nekog ugrožava, a reforme su neophodne, te naravno da ima otpora´, dodao je. Kad Libra dođe na vlast, kaže Radoš, radit ćemo ono što smo govorili jer smo tako radili i u bivšoj stranci.

Predsjednik splitskog ogranka Libre Alojz Tušek rekao je da Libra na kompliciranoj splitskoj sceni neće biti pozicija niti opozicija, ali da će davati potporu Poglavarstvu grada i koaliciji na čelu s SDP-om koja sada vodi Split. ´Tek kad krenemo u izbornu kampanju malo ćemo se drugačije dogovarati´, kazao je Tušek.

Novu stranku u Splitu pozdravio je i splitski gradonačelnik Slobodan Beroš.

Onivačku skupštinu pozdravili su predsjednici splitskih ogranaka SDP-a (Marin Jurjević), HNS-a (Joško Dvornik), Hrvatskog bloka (Ljubica Vrdoljak), HSS-a (Željko Sikirica), HSU-a (Ante Jukić), te LS-a (Ante Tešija). Svi su izrazili uvjerenost u dobru suradnju s Librom, a LS je Tušeka već pozvao na razgovor u ponedjeljak o suradnji dvije stranke.

Na osnivanje Libre u Splitu nisu došli jedino predstavnici HDZ-a i HSLS-a. Međutim donedavni predsjednik splitskog HSLS-a Miroslav Buličić, koji je u sukobu s predsjednikom ogranka Mirkom Grljušićem, nazočio je osnivačkoj skupštini ali, kako je sam kazao, kao pozvani gost pojedinac.

Pročitajte više