Američka vojska u Bagdadu otkrila radionicu u kojoj su se sastavljali automobili bombe

AMERIČKA je vojska u subotu objavila da je otkrila radionicu u kojoj su se sastavljali automobili bombe te nekoliko skladišta oružja u južnom dijelu Bagdada, a u sklopu iste operacije uhićena jen 51 osobu povezana s ćelijom za proizvodnju bombi.

"Vojnici Prve konjičke divizije nedavno su otkrili mjesto na kojem se proizvodi eksploziv za automobile bombe te veliko skladište u južnom dijelu Bagdada", objavila je vojska.

Tijekom pretrage, dodaje se u priopćenju, otkrivena su četiri automobila bombe na različitim stupnjevima proizvodnje, tri kovčega s više od 12 milijuna iračkih dinara, zatim, pet puška tipa AK-47, oko 50 komada streljiva, dok su na drugoj lokaciji pronađene eksplozivne naprave, s drugim oružjem, streljivom, detonatorima.

"Uhićene osobe dio su ćelije odgovorne za eksploziju jednog vozila u kojoj su poginula dva vojnika", kaže se u priopćenju američke vojske.

Više od 20 automobila bombi eksplodiralo je u lipnju prije predaje suvereniteta iračkim vlastima, a prošli je mjesec u različitim napadima ubijeno u Iraku stotinjak osoba.

Pročitajte više