Praunuka njemačke partizanke suočila se s parom koji nosi marame na svastiku

Screenshot: Facebook/Raphaela Mueller

AMERIKANKA Raphaela Mueller praunuka je njemačke članice pokreta otpora koji se borio protiv Hitlerovih nacista tridesetih i četrdesetih godina prošlog stoljeća.

Stoga je ono što je vidjela u trgovini Walmart u gradiću Marshall u Minnesoti doživjela osobno, a to je bio par koji je umjesto maski nosio marame s nacističkom zastavom. 

"Nikad nisam mislila da ću to vidjeti vlastitim očima. Ali moramo biti svjesni i spremni reagirati", rekla je za CNN. 

A upravo to je i zajedno sa svojim partnerom Benjaminom Rueschom napravila prošlu subotu, dan kada je obavezno nošenje maski na svim javnim mjestima i radnjama stupilo na snagu u toj američkoj saveznoj državi. 

"Mislila sam se, ako ne kažem nešto sada, za što je moja prabaka riskirala svoj život svih tih godina boreći se protiv prvog vala nacista?" kazala je u intervjuu za CNN.

"Ja nisam nacistica"

"Nosite svastiku"; rekao im je Ruesch: "Bolesni ste. Doslovno smo imali rat zbog toga. Nacisti su izgubili. Molim vas, ne nosite te maske."

"Ja nisam nacistica", odgovorila im je žena sa svastikom preko lica.

"Zašto onda nosite tu masku?" upitala ju je iznervirano Mueller.

"Zato što, ako glasate za Bidena, imat ćemo nacističku Njemačku. Tako će biti. Živimo u socijalističkoj državi", odgovorila je žena sa svastikom preko usta.. 

>>Zašto je mnogim Amerikancima problem nositi masku?

Zanimljivo, muškarac je osim nacističke marame imao majicu s predizbornim natpisom Trump/Pence 2020. Iz toga bi se dalo zaključiti da su dotični, osim što su Trumpovi pristaše, i protivnici nošenja maski, kakvih je u SAD-u mnoštvo.

Drugi ljudi uglavnom su odvraćali pogled i pokušali ignorirati cijelu situaciju, uključujući prodavače, kako se vidi na snimci. 

No Walmart je ipak naknadno priopćio da je paru ulaz u svoje trgovine zabranio na najmanje godinu dana, javlja CBS.

Pročitajte više