Američki Kongres od Twittera traži da talibanima zabrani pristup njihovoj društvenoj mreži

ČLANOVI Odbora za nacionalnu sigurnost američkog Kongresa apelirali su na čelnike Twittera da poduzmu sve raspoložive mjere kako bi talibanima blokirali pristup ovoj društvenoj mreži.

Šef odbora Joe Lieberman kazao je kako nasilne islamističke ekstremiste treba zaustaviti pod svaku cijenu i da im ne treba davati prostor za propagandu na bilo kojoj društvenoj mreži, pa ni na Twitteru.

Lieberman tvrdi kako talibani uredno na društvenoj mreži obavještavaju o svojim napadima ili tim puem daju političke izjave, navodeći kako često pretjeruju pri objavi broja žrtava koje su ubili američki ili britanski vojnici, prenosi The Telegraph. Kongres je konkretno napomenuo kako treba zatvoriti profile @ABalkhi i @alemarahweb koje prati i po nekoliko tisuća ljudi.

Podsjetimo, prije tri godine se Lieberman požalio Googleu da teroristi koriste YouTube za objavu svojih propagandnih snimki, te je zatražio posebnu provjeru takvih sadržaja, a Google je odgovorio pozitivno.

Ipak, dvojbeno je hoće li i Twitter udovoljiti ludim prohtjevima američkog kongresnika, jer za razliku od Al Qaede, talibanski pokret nije definiran kao teroristička organizacija od strane State Departmenta.

Pročitajte više