Operiran američki ministar obrane. Početkom godine skrivao od Bidena da ima rak

Foto: EPA

Američki ministar obrane Lloyd Austin nastavio je sa svojim službenim dužnostima nakon medicinskog zahvata, objavio je Pentagon. Austin je prošao "uspješan i minimalno invazivan naknadni zahvat u vezi s njegovim problemom s mjehurom", priopćio je Pentagon.

On je svoje službene dužnosti zbog liječenja privremeno prepustio svojoj zamjenici Kathleen Hicks, priopćio je Pentagon. Operacija nije bila povezana s dijagnozom raka kod 70-godišnjeg Austina, dodaje se. Vratio se kući i ne očekuju se promjene u njegovu službenom rasporedu.

Ni Biden u siječnju nije znao da je Austin u bolnici

Bijela kuća i američki Kongres obaviješteni su o zahvatu, priopćio je Pentagon. U Sjedinjenim Američkim Državama je uobičajeno da se javnost pomno informira o zdravstvenom stanju njihovih najviših političara.

Austina su početkom godine kritizirali zbog prešućivanja raka prostate i boravka u bolnici zbog komplikacija tijekom operacije. Ni američki predsjednik Joe Biden nekoliko dana nije znao da je njegov ministar u bolnici.

Pentagon je nakon toga pokrenuo interne istrage kako bi osigurao odgovornosti i lance obavijesti u slučaju ministrove bolesti. Nakon incidenta, ministarstvo je dalo vrlo detaljne informacije o Austinovu zdravstvenom stanju. Sredinom veljače službene je dužnosti nakratko prepustio Hicks zbog problema s mjehurom.

Pročitajte više