Američki tinejdžer na krijumčarenju droge zaradio 50 tisuća dolara

AMERIKANAC iz Teksasa 21-godišnji Danny Santos na krijumčarenju droge na granici SAD-a i Meksika od svoje 15 godine zaradio je 50 tisuća dolara.

Narko-karteli na toj granici u sve većoj mjeri "zapošljavaju" tinejdžere koji njihove isporuke lakše prenesu preko granice. Mladima je taj posao primamljiv, jer im donosi dobru zaradu za samo jedno pješačenje ili vožnju preko granice. Kada je imao 15 godina Santos je na zabavi upoznao muškarca koji ga je uveo u posao.

Za prvu vožnju dobio četiri tisuće dolara

"Počnete kao vozač, a kada ljudi steknu povjerenje u vas, daju vam i veće poslove", rekao je Santos CNN-u. Dva tjedna nakon toga dobio je posao u kojem je preko mosta El Paso trebao prevesti marihuanu te je za to dobio četiri tisuće dolara. Time je započela njegova četverogodišnja "karijera".

"Ne mogu reći da nisam bio nervozan. Samo treba zaboraviti da u automobilu voziš nešto nelegalno", rekao je Santos te dodao kako je psihu zaštitio razmišljajući o lijepim vremenima sreće i užitka. U svojih 20 "zadataka" zaradio je oko 50 tisuća dolara. Sada 21-godišnji Santos uhićen je bio samo jednom te je tada nekoliko dana proveo u zatvoru, a optužbe protiv njega su odbačene.

I.Kri.
Foto: AFP

Pročitajte više