Amerikanac pogubljen zbog ubojstva trojice policajaca. Uopće nije pucao na njih

Screenshot: YouTube

U ALABAMI je pogubljen zatvorenik Nathaniel Woods, koji je bio osuđen za ubojstvo trojice policajaca prije 16 godina.

42-godišnji Woods nije dao posljednju izjavu prije smaknuća. Proglašen je mrtvim u 21 sat po lokalnom vremenu, javlja CNN. Radi se o kontroverznom smaknuću, budući da su se u posljednji tren pojavile informacije koje bacaju novo svjetlo na cijeli slučaj i prema kojima, kako piše CNN, Woods uopće nije taj koji je ubio trojicu policajaca.

U razgovoru za CNN, ali i na sudu, njegov suoptuženik Kerry Spencer tvrdio je da je Woods nevin. Kako je kazao, on je taj koji je pucao na policajce, a ne Woods.

"Nate je apsolutno nevin", kazao je Spencer, koji također čeka izvršenje smrtne kazne. "On uopće nije znao da ću ja nekoga upucati", tvrdi.

"Nate nije pucao, nego je bježao"

U razgovoru za CNN Spencer je opisao što se događalo tog dana. Kaže kako su on i Woods bili vani te su imali manji okršaj s policajcima koji su ubijeni. Nakon toga su otišli u kafić pa kući. Obojica su bili dileri i narkomani te su bili itekako poznati policiji.

Otišli su spavati, a usred noći su čuli buku u jednoj od soba. Spencer je ustao te vidio policiju ispred kuće. Bio je naoružan. Izašao je iz sobe i vidio dvojicu policajaca koji su uperili pištolje u njega, kaže.

"Počeo sam pucati, htjeli su me ubiti. Kada sam počeo pucati, Nate je pobjegao. Uopće nije ni imao oružje", ispričao je Spencer.

No državni tužitelj tvrdi da dokazi govore drugačije. Naime, potvrđeno je da Woods nije pucao, ali je u više navrata prijetio ubijenim policajcima te je pomagao Spenceru tijekom ubojstava.

Državno odvjetništvo tvrdi da je u trenutku ubojstava bio naoružan te da su kod njega pronašli dva metka. Također tvrde da Spencer i Woods nisu spavali u trenutku upada policije u kuću, već da je svemu prethodila policijska potjera. Policija je došla u njihovu kuću kako bi ih uhitila zbog dilanja, nakon čega je Woods pokušao pobjeći. Spencer je upucao četvoricu policajaca, od kojih su trojica preminuli.

"Iako Woods nije pucao, on definitivno nije nevini promatrač", kazali su iz državnog odvjetništva.

Dodaju kako se Woods navodno hvalio ubojstvima, prijetio uredu šerifa i pisao pjesme koje veličaju ubojstva.

Porota ga je na kraju proglasila krivim za trostruko ubojstvo policajaca.

Pročitajte više