Amerikanac lažirao vlastitu smrt, nađen je na covid-odjelu u škotskoj bolnici

Screenshot: YouTube

AMERIČKI bjegunac za kojeg se vjeruje da je lažirao vlastitu smrt uhićen je u bolnici u Glasgowu. Sada mu prijeti izručenje.

Nicholasa Rossija traži Interpol i suočava se s optužbom za silovanje u Uti u SAD-u. U prosincu je zbog zaraze koronavirusom primljen u Sveučilišnu bolnicu Queen Elizabeth u Glasgowu, gdje je koristio lažno ime Arthur Knight. Škotska policija priopćila je da je priveden na temelju međunarodne tjeralice.

Vlasti u SAD-u potvrdile su da je 34-godišnji Rossi bio poznat i kao Nicholas Alahverdian u državi Rhode Island gdje je bio uključen u lokalnu politiku i bio kritičar državnog sustava skrbi za djecu, piše BBC.

Neki mediji pisali su da je Rossi umro. Uhićen je prije mjesec dana

Rossi je američkim medijima u prosincu 2019. rekao da ima kasni stadij Hodgkinovog limfoma i da mu je ostalo nekoliko tjedana života. Neki mediji izvijestili su da je preminuo u veljači 2020. godine.

Memorijal objavljen na internetu proglasio ga je "ratnikom koji se dva desetljeća borio na prvim linijama za prava djece". Pisalo se i da je njegov pepeo razbacan po moru.

Bio je na respiratoru u bolnici u Škotskoj

Vjeruje se da je Rossi pronađen na jedinici intenzivne njege u bolnici u Glasgowu gdje je bio na respiratoru. Medicinsko osoblje nije znalo da se on nalazi na Interpolovoj crvenoj listi. Uhićen je 13. prosinca.

Sudski zapisnici pokazuju da je u SAD-u bio tražen zbog navodnog silovanja. Bježao je od vlasti u nekoliko američkih država.

Pročitajte više