Amerikanci uskraćeni za prijenos otvaranja Olimpijskih igara

I DOK je cijeli svijet uživao gledajući raskošnu ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara, gledatelji u Americi ljutili su se na svoju NBC mrežu.

Naime, NBC koji je za 900 milijuna američkih dolara otkupio ekskluzivna prava prijenosa iz Pekinga u tom je trenutku prikazivao jutarnju emisiju, uopće se ne dotaknuvši zbivanja na drugom kraju svijeta. NBC je odlučio svečano otvaranje prikazati u snimci u, po američkom vremenu, večernjem terminu.

U međuvremenu su ostale televizijske kuće naveliko izvještavale što se u Pekingu zbiva, no budući da nisu imale prava na sliku, američki gledatelji ostali su zakinuti za direktan prijenos otvaranja Igara.

“Odgađanje prijenosa u vrijeme interneta naprosto je smiješno. Zar su mislili da će ljudi ignorirati takav događaj samo zato što se zbiva na drugom kraju svijeta Nije mi jasno kako se u 2008. oni na NBC ponašaju kao da je 1950. godina”, neki su od komentara nezadovoljnih Amerikanaca.

NBC je velike novce uložio i u on-line prijenos događanja iz Pekinga, ali se ni na internet stranici nije mogao vidjeti prijenos jer na internetu snimke s Olimpijskih igara prikazivati tek nakon što budu emitirani na televizijskom programu.

Totalsport/D.M.
Foto: AFP

Pročitajte više