Oteta Amerikanka nadmudrila otmičara i spasila sebi život

Foto: Facebook

AMERIKANKA Jaila Gladden iz Carroltona, Georgija oteta je i silovana, ali vlastita dovitljivost vjerojatno joj je spasila život.
 
21-godišnja studentica otišla je 4. rujna prošle godine iz svog stana u obližnju trgovinu Kroger oko 23.30 po čaj i lijekove. Na parkiralištu ju je po izlasku iz trgovine muškarac pitao upaljač, no nakon što mu je rekla da ga nema, nastavio ju je pratiti. Prije nego što je ušla u svoj auto, osjetila je kako joj je prislonio nož na trbuh, ispričala je u intervjuu za BuzzFeed. Trenutak otmice uhvatila je i nadzorna kamera na parkiralištu.
 
 
Muškarac, naknadno identificiran kao Timothy Wilson, naredio joj je da uđe u auto i da joj ključeve, pitajući je zna li kako doći do 80 km udaljene Atlante. Otmičar ih je njenim Honda Accordom odvezao prema Atlanti, ali je na putu stao iza napuštene crkve i naredio joj da skine odjeću.
 
Molila ga je da je poštedi, na što joj je samo rekao da “nema svrhe plakati”. Tada ju je silovao u autu, ispričala je Jaila koja je objasnila da dijeli svoju priču s javnošću jer smatra da se njena agonija mogla spriječiti uz bolje osiguranje na parkiralištu ispred trgovine. 
 
Tražio ju da mu pomogne naći benzinsku postaju, ona ga nagovorila da joj da mobitel
 
Nakon što ju je silovao, nastavili su s vožnjom, a on joj je dao do znanja da namjerava opljačkati benzinsku postaju jer mu treba novca. Tada je Jaila dobila ideju kako da ga nadmudri - rekla mu je da joj treba mobitel kako bi mogla guglati lokacije benzinskih postaja i dati mu upute. Wilson joj je naivno vratio mobitel koji joj je oduzeo, a ona je smanjila svjetlost mobitela i poslala svoju lokaciju dečku. “To je bila najlogičnija stvar koju sam mogla napraviti”, objasnila je. 
 
Tim Bryant, Jailin dečko, spavao je kad mu je zazvonio mobitel. Kad ju je pitao što radi u Atlanti, odgovorila mu je samo “oteta”. “Prestani se zezati odmah. Idem u policijsku postaju”, odgovorio joj je. “Tako mi Boga”, odgovorila mu je. “Odmah sam shvatio da je ozbiljna. Nikad se ne bi zafrkavala na taj način. Nikad to ne bi rekla bez razloga”, ispričao je za Buzzfeed.
 
Wilson je Jaili uskoro opet uzeo mobitel i strpao ju u prtljažnik dok je otišao u benzinsku postaju. Nije ju uspio opljačkati, pa se vratio i rekao joj da će probati u trgovini poput Walmarta ili Krogera. 
 
Njen dečko prijavio otmicu
 
Gladden ga je opet uspjela nagovoriti da joj da mobitel i nastavila slati poruke dečku, dajući mu detalje o otmičaru i njegovim namjerama. “Ne želim da me ubije”, napisala mu je u poruci. Potom je odvela Wilsona do najbližeg Krogera, gdje je odlučio parkirati preko puta i pokušati ga opljačkati ujutro, kad ne bude zaštitara. 
 
Srećom, dotad je Bryant već bio na policiji i prijavio otmicu, a policija u Atlanti krenula je u potragu. Policajac je uskoro pronašao auto na parkingu, na što je Wilson u panici pokušao pobjeći, okrznuo policijski auto, zamalo pregazio policajca i potom se zabio u ogradu. Gladden je uspjela pobjeći iz auta prema policajcima. Wilson je pobjegao pješice, ali nekih 10 sati kasnije je uhapšen i potom prijavljen za otmicu, silovanje, sodomiju, otmicu i teški napad. Trenutno u zatvoru čeka suđenje.
 
Gladden, unatoč svom užasnom iskustvu, namjerava upisati diplomski studij i postati terapeut. “Uzeo je veliki dio mog života i to se ne treba opet dogoditi (drugima). Nije se trebalo dogoditi ni ovaj put”, rekla je hrabra djevojka.

Pročitajte više