Anonimnim e-mailom digao Sanadera u nebesa i izvrijeđao Mačeka

IVO SANADER danas je glavni junak mnogih anonimnih e-mail poruka. Osim što je novinskim redakcijama stiglo pismo u kojem je bivši premijer i šef HDZ-a proglašen zaposlenikom WAZ-a, suvlasnikom izdavačke kuće EPH, na uvid novinarima stiglo je i pismo u kojem se anonimni autor okomio na Ratka Mačeka optuživši ga da je izdao Ivu Sanadera!

Uvredljivi e-mail poslao Frank Bilaver?

Tko je poslao pismo u kojem je Maček optužen da upravo on medijima servira negativne informacije o Sanaderu kako bi mu se osvetio jer ga je "potjerao iz politike" nije poznato, ali nagađa se da se radi o Franku Bilaveru, prilično ekscentričnom HDZ-ovom kadru iz SAD-a i najvećem Sanaderovom obožavatelju, čiji je način komunikacije s javnošću uvijek bio, u najmanju ruku, osebujan.

U anonimnom e-mailu kojeg je navodno poslao Bilaver, a kojeg su osim Mačeka dobili brojni novinari, ali i središnjica HDZ-a je bivšem glasnogovorniku Vlade koji se 2008. bacio u privatni biznis otvorivši marketinšku agenciju sugerirano kako on "jako dobro zna zbog čega ga je Sanader potjerao".

"Pljačkao si HDZ godinama"

"Doslovce si pljačkao HDZ godinama, uzimao si donacije od HEP-a, HAC-a, INA-e i mnogih drugih tvrtki i poslovnih ljudi, tobože za HDZ, a novac je uplaćivan direktno na tvoju PR agenciju", stoji u pismu izuzetno loše gramatike i pravopisa što odgovara Bilaverovom stilu pismene komunikacije. Anonimni autor Mačeku je također poručio da će zbog svega što je napravio morati odgovarati Uskoku, a iznosi i podatak da je Maček prije koji mjesec psovao Kosoricu i Hebranga, a danas im se ulizuje.

"Žalosno i primitivno! Sve su to nebulozne konstrukcije. Iako poruka nije potpisana, znam od koga dolazi. Riječ je o ljudima s kojima ne bih zaigrao ni partiju bele jer su toliko neinteligentni da bih im moramo puštati kako ne bih stalno pobjeđivao", rekao je Maček za Večernji list komentirajući anonimnu e-mail poruku.

Pročitajte više