Antunović: SDP i dalje protiv koaliranja s HDZ-om i HSP-om

Zamjenica predsjednika SDPa Željka Antunović izjavila je danas da su poslijeizborne koalicije SDPa s HDZom i HSPom za SDP i dalje neprihvatljive, ali da su moguće iznimke ako za njih postoje važni politički razlozi.

"Iako su iznimke u koaliranju s HDZ-om i HSP-om moguće, iz SDP-ovih organizacija do danas gotovo i nije bilo zahtjeva za takvim iznimkama", rekla je Antunović na konferenciji za novinare u Vukovaru.

"Za SDP je trenutačno najvažnije jačati stranku kadrovski i programski i čekati povjerenje građana", ocijenila je i dodala kako "SDP politički položaj u hrvatskom društvu želi graditi na stvarnu ugledu stranke među biračima".

Govoreći o političkim prilikama u Vukovaru, u kojemu su prije nekoliko dana koalicijski sporazum o sastavu gradske vlasti potpisali HDZ i HSP, Željka Antunović je poručila kako "SDP i dalje zastupa ideju da se u Vukovaru osnuje široka koalicijska vlast svih stranaka koje su izborile sudjelovanje u Gradskom vijeću".

"Iako je vjerojatnije da se to neće dogoditi, ne odustajemo od našeg prijedloga i nadamo se da se barem u Vukovaru politika može izdignuti iznad prizemnih interesa", dodala je.

Predsjednik vukovarsko-srijemskog SDP-a Branko Tušek ustvrdio je kako je SDP na lokalnim izborima u Slavoniji i Baranji "ostvario vrlo dobre rezultate".

"Nismo međutim zadovoljni ustrojavanjem vlasti nakon izbora jer nismo željeli biti trgovci niti težiti, po svaku cijenu, foteljama", rekao je Tušek. Ustvrdio je kako je u "za SDP bolje biti u oporbi nego trgovinom doći do vlasti".



(Hina) xzdra yln

Pročitajte više