Apostolski nuncij u RH zahvaljuje na ljubavi i molitvama za papu

APOSTOLSKI nuncij u Hrvatskoj Francisco Javier Lozana u subotu je, u povodu smrti pape Ivana Pavla II, poručio kako želi zahvaliti svima u Hrvatskoj na "tolikim dokazima ljubavi prema Svetom Ocu Ivanu Pavlu II i molitvama za njega upravljenim Gospodinu".

"Naše obitelji u Hrvatskoj, naš hrvatski narod dobro znaju što osjećamo u ovim tužnim trenutcima. Ovo je obiteljska žalost. Gubitak drage i voljene osobe", kaže se u poruci apostolskog nuncija hrvatskoj javnosti.

"U ovom uskrsnom vremenu kršćani slave misterij smrti i uskrsnuća Isusa Krista. Ovo je i Uskrs Svetog Oca Ivana Pavla II: misterij njegove smrti i uskrsnuća na vječni život. S toga bol i žalost što smo ga izgubili obasjava svjetlo uskrsnuća, jer kako čitamo u Predslovlju svete mise za pokojne: "tvojim se vjernima Gospodine, život mijenja, a ne oduzima"."

" U ovim satima oči cijelog svijeta uprte su u Vatikan kako bi počastili uspomenu na ovog velikana vjere, ovog Kristova atletu, koji je prema riječima svetog Pavla, "dobar boj bio" (II Tim 4, 7), u vjeri nas učvrstio (Lk 22, 31) i otvorio nam vrata koja vode Kristu. Povijest će procijeniti istaknutu ulogu ovog velikog Pape koji je neizmjerno mnogo učinio za svijet, za Crkvu, za Hrvatsku."

Lozano poručuje kako "ova zemlja neće zaboraviti čak tri posjeta Svetog Oca Hrvatskoj, njegovu potporu u prevažnim trenutcima, njegovu ljubav prema hrvatskom narodu, koji je poput poljskog naroda puno prepatio."

"Stoga želim zahvaliti svima biskupima i svećenicima, vlastima i vjernicima, obiteljima, roditeljima, mladeži na tolikim dokazima ljubavi prema Svetom Ocu Ivanu Pavlu II i molitvama za njega upravljenim Gospodinu. Bog je blagoslovio svoju Crkvu i cijeli svijet darom velikog Vrhovnog Svećenika, koji je sada u nebu i kod Oca nas zagovara."

Pročitajte više