Arafat i dalje kritično

STANJE palestinskog predsjednika Jasera Arafata i dalje je kritično i nema većih promjena u njegovu zdravlju, kazao je u subotu njegov suradnik, kako javlja Reuters.

"Doktori kažu da njegovo stanje nije nepovratno. Nema promjena, i dalje je kritično. Doktori još ne znaju od čega boluje", rekao je Nabil Abu Rdainah, Arafatov pomoćnik.

U posljednjih pet sati pojavile su se proturječne vijesti o Arafatovu zdravstvenom stanju, dok su njegovi najbliži suradnici zaokupljeni mišlju kako spriječiti sve veći metež. Mnogi Palestinci strahuju da će doći do vakuuma u vlasti i do borbe za vlast ako Arafat umre.

Izraelski dnevnik list Yediot Aharonot, kako prenosi AFP, objavio je u subotu na svojoj internetskoj stranici da je palestinski čelnik Jaser Arafat otvorio oči u noći s petka na subotu, u bolnici nedaleko od Pariza, gdje je primljen prije osam dana.

List piše, pozivajući se na neimenovanog palestinskog čelnika koji je posjetio Arafata u bolnici, da se Arafat djelomično probudio iz kome te da je komunicirao s liječnicima.

Web-stranica Yediota dodaje da liječnici misle da će za tri dana utvrditi od čega Arafat boluje i da će ga moći izliječiti.



Pročitajte više