Arafat: Ne bojim se Sharonovih prijetnji

PALESTINSKI predsjednik Jaser Arafat u srijedu je za izraelski list Yedioth Ahronoth izjavio kako ga nije strah prijetnji smrću koje mu je uputio izraelski premijer Ariel Sharon.

"Ne bojim se Sharonovih prijetnji. Poznajete li me kao osobu koja se boji? Ja se bojim samo Alaha", rekao je Arafat.

U posljednje je vrijeme Sharon više puta u nizu intervjua spominjao Arafata kao moguću buduću izraelsku metu, nakon izraelskog napada i ubojstva duhovnog čelnika Hamasa šeika Ahmeda Yasina 22. ožujka u Gazi.

"Tko godi ubije židova ili naredi ubojstvo židova ili izraelskih državljana... obilježen je čovjek", rekao je Sharon, a objavljeno je na web stranici lista Yedioth Ahronoth.

Sharon je također rekao da je američkom predsjedniku Georgeu W. Bushu obećao kako neće fizički nauditi Arafatu, no nedavno je izjavio: "Od tada su se dogodile neke promjene. Kada sam obećao da neću fizički nauditi Arafatu on je još okolo hodao po crvenim tepisima. Danas, čak i ljudi koji su ga cijenili točno znaju kolika je šteta koju je počinio", rekao je Sharon za list Maariv daily.

No, promatrači tvrde da bi bilo koji korak protiv Arafata, vjerojatno razljutio Washington koji je glavni saveznik Izraela, ali je i protiv bilo kakve akcije protiv palestinskog čelnika.

Pročitajte više