Arlović primio direktora američke Agencije za međunarodni razvoj

POTPREDSJEDNIK Hrvatskoga sabora Mato Arlović primio je u posjet direktora Agencije za međunarodni razvoj veleposlanstva Sjedinjenih Država Williama A. Jeffersa, priopćila je u ponedjeljak služba za odnose s javnošću Hrvatskog sabora.

Arlović je istaknuo dobru suradnju Hrvatske sa SAD-om, koja je vidjiva i kroz značaj i doprinos ove Agencije u hrvatskom društvu, priopćeno je.

On je zahvalio na pomoći koju je Hrvatska primila, kako na humanitarnoj osnovi, za povrat izbjeglica i prognanika, tako i onoj za razvoj ljudskih prava, demokracije i političkog sistema.

Želja Hrvatske je postati punopravna članica EU 2007. godine, u čemu će dalja pomoć Agencije biti itekako dobrodošla, rekao je Arlović. Potpredsjednik Sabora je dodao da sve institucije Hrvatske podupiru napore koje Agencija ulaže na području razvoja demokracije i civilnog društva, priopćila je saborska služba za odnose s javnošću.

Jeffers je rekao je da će Agencija u Hrvatskoj djelovati do 2008. godine.

Jeffers je naglasio da država treba sve više preuzimati ulogu regulatora u društvu, a sve manje aktivnog čimbenika, posebice u gospodarstvu. On je izrazio želju dalje suradnje Agencije i institucija hrvatskog društva u cilju što skorijeg približavanja Hrvatske EU-u, a kao najznačajniji cilj Agencije spomenuo je suradnju američkog i hrvatskog naroda na svim područjima ljudskog stvaralaštva, priopćila je saborska služba za odnose s javnošću.

Pročitajte više