Atrakcije "Eurokaza" - australski cirkus i plesna skupina iz Kine

ATRAKCIJE su ovogodišnjega sedamnaestog "Eurokaza" (Međunarodni festival novoga kazališta) australski cirkus i kineski plesni studio, najavila je na današnjoj konferenciji za novinstvo izvršna direktorica "Eurokaza" Kornelija Čović.

Istaknula je da je riječ o prvim takvim izvođačima na "Eurokazu", koji će se održati od 19. do 28. lipnja.

Akrobatske predstave australskog cirkusa u Zagreb dolaze kao dio predstava toga cirkusa koji kreće na turneju po Europi, te je u okviru turneje pristao nastupiti i u Hrvatskoj, rekla je.

"Living Dance Studio" iz Kine plesni je studio koji će također publika vidjeti na festivalu. Organizatori "Eurokaza" godinama pokušavaju dovesti neku plesnu skupinu iz Kine, no, do sada im to nije polazilo za rukom, izjavila je Čović.

Uz izvođače iz Australije i Kine, "Eurokaz" će ugostiti i grupe "Motus" iz Italije, Naroden teatar Bitola iz Makedonije, te Showcase beat le mot i Schauspielhannover iz Njemačke.

Od domaćih izvođača publiku će zabavljati Zagrebačko kazalište mladih (ZKM), Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca, BADco i D.B. Indoš - house of extreme music theatre.

"Eurokaz" će imati i svoj popratni program - diskusije o putovima k novom teatru.

"Eurokaz" će se održavati u Boćarskom domu, u Tvornici u Šubićevoj, zatim u ZKM-u, hotelu "Operi", Galeriji u Frankopanskoj, Tvornici Endi u Erdoedyjevoj, MM centru u Savskoj, restaurantu "Hrvatski kulturni klub" (konferencije za novinstvo), te na Akademiji dramskih umjetnosti.

Pročitajte više