Australcima uvjetne kazne za silovanje Norvežanke u splitskom klubu

Foto: 123rf

TROJICA Australaca optuženih za silovanje gotovo pa maloljetne Norvežanke u splitskom klubu prošlog ljeta nagodili su se s Državnim odvjetništvom te su osuđeni na uvjetne kazne zatvora, a moraju joj i solidarno isplatiti 20 tisuća eura štete, što su već napravili.

Tako su mladi Australci u dobi od 21 do 23 godina konačno završili svoje ljetovanje u Hrvatskoj koje su neplanirano produžili jer im je splitski sud nakon privođenja sredinom srpnja prošle godine oduzeo putovnice.

Silovali je u zahodu

Petsto eura više od druge dvojice platio je 23-godišnjak koji je Norvežanku uhvatio za ruku i odveo je do muškog zahoda. Pratili su ga prijatelji. Djevojku su zaključali u zahodu, čvrsto joj uhvatili ruke i glavu, potom su joj podigli odjeću i skinuli joj donje rublje. Na djevojci su se izmijenjivali, prisilili su je i na oralni seks. Žrtva se ipak uspjela osloboditi te pobjeći iako su je pokušali spriječiti.

Australci su osuđeni na po godinu dana uvjetno s rokom kušnje od pet godina. Suđenja nije ni bilo jer je nagodba postignuta pred optužnim vijećem splitskog Županijskog suda.

 

Pročitajte više