Babić: Istražuju se motivi podmetanja eksploziva pod Pavićev automobil

NAČELNIK zagrebačke Policijske uprave Ivan Babić izjavio je danas kako policija još ne može ocijeniti je li podmetanje eksplozivne naprave pod automobil Ninoslava Pavića teroristički čin ili je riječ o nekim drugim motivima.

´U stručnom smislu taj čin za sada ne određujemo kao terorizam, no konačnu ocjenu dat će Državno odvjetništvo´, kazao je Babić na konferenciji za novinare u Zagrebu na kojoj je predstavljen projekt ´Policija u zajednici´.

Rekao je kako policija do završetka kriminalističke obrade ne može iznositi nikakve konačne ocjene.

Dodao je da je u ovom slučaju ključna suradnja s Pavićem, koja se, kako je kazao, razvija dobro.

Babić je podsjetio kako u otkrivanju podmetača eksplozivnih naprava policijski posao otežava niz okolnosti, među kojima i vrlo mali broj materijalnih tragova.

´Unatoč postojanja brojnih indicija policija mora imati čvrste dokaze´, kazao je Babić, dodajući kako zbog toga policija nije dovršila kriminalističke obrade u nekoliko slučajeva postavljanja eksplozivnih naprava na zagrebačkom području, među kojima su i podmetanje eksploziva pod spomenik Vjećeslavu Holjevcu i grobnicu herojima NOB-a na Mirogoju.

Na redovitoj konferenciji za novinare PU zagrebačke danas nije iznesena niti jedna nova pojedinost o kriminalističkoj obradi podmetanja eksploziva pod automobil suvlasnika i predsjednika Uprave Europapress holdinga Ninoslava Pavića (50). Automobil je nakon snažne eksplozije, u subotu oko 4 sata, u požaru potpuno izgorio ispred Pavićeve kuće na zagrebačkom Tuškancu. Nitko nije bio ozlijeđen.

Pročitajte više