Bachelet: U mojoj vladi će biti samo najbolji

NOVA čileanska predsjednica Michelle Bachelet u svom je prvom obraćanju novinarima izjavila da će svoju vladu oformiti od jednakog broja stručnih muškaraca i žena, prenosi agencija AFP.

"Presudno je za vladu s ovako kratkim mandatom od samo četiri godine da bude sastavljena od najkvalitetnijih ljudi koji će mi omogućiti da postignem svoje ciljeve", rekla je Bachelet, naglasivši da će članovi vlade biti jednako zastupljeni po spolovima.

Nova se predsjednica obvezala smanjiti jaz između bogatih i siromašnih, omogućiti radnicima pravo na dostojne radne uvjete, u kojima će ženama biti osigurana mogućnost da svoju djecu u radnom vremenu primjereno zbrinu, kao i potporu privatnim poduzetnicima početnicima.

"Važno je osigurati dostojne uvjete rada svim Čileancima, važno je da svi imaju ista prava i iste mogućnosti", prenosi agencija Reuters izjavu s njezine prve konferencije za novinare.

Nova predsjednica na dužnost stupa u ožujku. Očekuje se da će ova pragmatična lijevo orijentirana političarka nastaviti politiku popularnog predsjednika Ricarda Lagosa.

Pročitajte više