KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Bačić pozvao zastupnike Kluba HDZ-a da se odreknu dijela plaća

Foto: Patrik Macek/Pixsell

PREDSJEDNIK Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić rekao je da je pozvao zastupnike Kluba HDZ-a da se dobrovoljno uključe u akcije prikupljanja novčane pomoći.

"Kao predsjednik Kluba dostavio sam pismo svim zastupnicima Kluba HDZ-a da se uključe u akciju da svoju plaću u cijelosti ili u određenom postotku uplate na jedan od računa, ili za štetu od potresa ili borbu protiv koronavirusa. Očekujem da ćemo ovih dana imati pregled toga", rekao je dodavši da se on odrekao jedne trećine naredne tri plaće kako bi jednu cijelu uplatio za borbu protiv koronavirusa.

Najavio je da će sutra biti predstavljen i drugi paket gospodarskih mjera.

"Jučer je u Banskim dvorima održan sastanak gdje su nas upoznali s provedbom mjera koje smo prije 12 dana usvojili. Očito je mjera minimalne plaće iznimno dobro pogođena, 70.000 poslodavaca će biti uključeno u mjeru. Vlada je ocijenila da je potrebno ići korak dalje. Sutra će biti objavljene nove mjere s ciljem da se očuvaju radna mjesta, poboljša likvidnost i očuva poslovanje", rekao je.

Prokomentirao je izjave da bi se parlamentarni izbori mogli odgoditi.

"Čudi me da pojedini članovi oporbenih stranaka izlaze s tendencioznim i zlonamjernim izjavama. Ustav je propisao kako Sabor može produžiti mandat", kazao je Bačić, prenosi N1.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više