"Bahato iskazivanje bogatstva pojedinih političara za državu je važnije od nečijeg lošeg ukusa"

NAKON što je Index objavio fotografije Zvonimira Šostara kako se zabavlja sa striptizetom, iz SDP-a stiglo je priopćenje u kojem osuđuju takav način zabave, iako osobni ukus smatraju privatnom stvari.

Nakon što smo tijekom jutra pokušali doći do komentara vodećih SDP-ovaca, Ivice Račana i Željke Antunović koja je kazala tek kako nema pojma o ničemu, iz stranke smo dobili priopćenje vezano uz slučaj.

"Iako je osobni ukus privatna stvar, SDP osuđuje način zabave Zvonimira Šostara, člana Gradskog poglavarstva i pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Grada Zagreba." - navodi se u priopćenju SDP-a.

U SDP-u smatraju kako je trenutak kad se fotografije pojavljuju vrlo zanimljiv - usred medijske afere sa Sanaderovom kolekcijom satova.

"Za mnoge građane, vjerujemo, uvredljive fotografije pojavljuju se tako u funkciji potiskivanja svima uvredljive bahatosti premijera i njegove stranke u drugi medijski plan. Nipošto nemamo namjeru minorizirati Šostarovu foto-seansu, no bahato iskazivanje bogatstva pojedinih političara ipak je za ovu državu važnije od nečijeg lošeg ukusa." - navodi se u priopćenju.

"Očekujemo da će zagrebačko Gradsko poglavarstvo reagirati i ispričati se svima koje su objelodanjene fotografije povrijedile. Očekujemo da će tako postupiti i HDZ u sličnim i težim slučajevima povrede morala." - zaključak je u priopćenju SDP-a.

A.H.
Foto: Index.hr

Pročitajte više