Baldasar zbrinjava SDP-ovce: Teologinja u Park šumu Marjan, informatičar u Vodovod i kanalizaciju

Foto: FAH

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar nastavlja sa uhodanom praksom zbrinjavanja u gradskim firmama.

Najnovije akvizicije članovi su SDP-a. Teologinja Marijana Balić Carevski zaposlena je kao edukatorica u Park šumi Marjan, a informatičar Nikola Dudak u Vodovodu i kanalizaciji.

Zbrinjavanje u Vodovodu

Dudak je potpredsjednik Foruma mladih Splitsko-dalmatinskog SDP-a. Stiže u firmu koju vodi Zdravko Mulić, prekaljeni veteran SDP-a, o kojem smo već pisali kada je zapošljavao nećake, jednog u Vodovod, drugog u Čistoću.

Prošle godine je u Vodovodu zaposlen i bivši Kerumov savjetnik Ante Mladineo, brat gradske vijećnice Marije Mladineo, a tu je već neko vrijeme i bivši Baldasarov savjetnik i donedavni SDP-ov vijećnik Gojko Čepo. Još prije u Vodovodu su zaposleni kćer Nevenke Bečić, Kerumove sestre te sin Vesne Alač, SDP-ove županijske vijećnice i šefice Zajedničkih službi u Banovini.

U Vodovodu natječaje ne raspisuju, a dugogodišnji direktor pravne službe preko kojeg su i išla sva ta brojna zapošljavanja je aktualni šef Gradskog vijeća SDP-ovac Boris Ćurković. Otkako je 2013. godine stupio na dužnost, prebačen je za pomoćnika nove direktorice Radojke Jeločnik, kume Kerumove sestre, koja je prije bila pomoćnica.  

Edukacija na Marjanu

Balić Carevski u Park šumu Marjan također je primljena bez natječaja. Direktor Robert Koharević kaže da za takvo radno mjesto ne treba natječaj, a naglasio je i kako je postojećom sistematizacijom iz 2011. godine predviđeno takvo radno mjesto. U Park šumi Marjan već imaju jednu edukatoricu, što je, očito ocijenjeno kao nedovoljno. Edukatorice inače rade sa djecom i omladinom, idu u edukativne šetnje i slično. 

Novozaposleni SDP-ovci primljeni su po zaključku gradonačelnika Baldasara, koji je na početku mandata zabranio nova zapošljavanja pa onda odlučio da svako osobno odobri.

 

 

Pročitajte više