Balkanski ratnik: Zaplijenjena droga vrijedi preko 100 milijuna dolara

PRIPADNICI srpskih, američkih i urugvajskih državnih službi zaplijenili su jučer u zajedničkoj akciji imena "Balkanski ratnik" 2,8 tona kokaina u luci Santiago Vasques na ušću rijeke Santa Lucia, 25 kilometara zapadno od Montevidea. Kokain je zaplijenjen na jahti Maui koja je plovila pod britanskom zastavom.

Tijekom policijske akcije su uhićene dvije osobe, državljanin Urugvaja i Srbije koji su pokušali kokain prebaciti s jahte na prekooceanski brod čija je krajnja destinacija bila zapadna Europa. Prema informacijama koje navodi Kanal 10 uhićeni državljanin Srbije je imao poljsku putovnicu.

U Beogradu uhićena još trojica osumnjičenih

Vrijednost zaplijenjenog kokaina procjenjuje se na 108 milijuna dolara. S obzirom da je policija na brodu pronašla 50 vreća kokaina, prema svjedočenju uhićenih, nedostaje još 20 vreća. Urugvajska i argentinska policija tragaju za brodom imena Bond za kojega se sumnja da prevozi ostatak kokaina.

Droga je do Urugvaja stigla preko Kolumbije i Argentine. U Urugvaju cijena kilograma kokaina iznosi sedam tisuća dolara, u Kolumbiji je kupljen za tisuću dolara po kilogramu, a u Europi bi ga se prodavalo za 50 tisuća dolara.

U sklopu ove akcije u Srbiji su uhićena trojica muškaraca pod sumnjom u umiješanost u ovaj slučaj. Prilikom uhićenja policija je pretresla i veći broj objekata u kojima su pronađeni predmeti od značaja za dalji tijek postupka.

Pročitajte više