Banac: Dogovor o ujedinjenju ls-a s librom do kraja rujna

Predsjednik Liberalne stranke (LS) Ivo Banac izjavio je danas u Splitu da su pregovori o ujedinjenju Liberalne stranke (LS) s Librom pri kraju, a dogovor o tome trebao bi se postići do kraja ovog mjeseca.

Sudjelujući na redovitoj Izbornoj skupštini splitske Gradske organizacije LS-a, Banac je rekao i kako se "nada da će uskoro s istim rezultatom biti dovršeni i pregovori o ujedinjenju s Hrvatskom narodnom strankom (HNS)".

Na novinarski upit znači li to da će čelnica nove stranke, nakon ujedinjenja, postati Vesna Pusić, Banac je odgovorio kako će o tome odlučiti tek kada budu imali jedinstvenu stranku.

Nakon dovršenja pregovora, kazao je predsjednik LS-a, "pristupit će se dovršenju postupka kako bi ujedinjeni, zajedno s ostalim oporbenim strankama, na lokalnim izborima pobjedili HDZ".

Na novinarsko pitanje na čemu temelji sigurnost u pobjedu oporbe na izborima, Banac je ustvrdio kako je "HDZ u nekim pitanjima pokazao odlučnost i na tome mu treba čestitati, ali kada je u pitanju gospodarstvo pokazao je neuspješnost."

Po Bančevu mišljenju "HDZ nije učinkovit u obnašanju vlasti na lokalnoj razini".

(Hina) xdstr ysp

Pročitajte više