Bandić i Dobrović odustali od spalionica otpada: Spuštamo cijenu za građane koji to zaslužuju

Foto: Index

ODRŽAN je prvi sastanak Radne skupine za provedbu Akcijskog plana gospodarenja otpadom Grada Zagreba, kojemu je prisustvovao i ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović.

"Hvala ministru koji nam je došao pomoći da riješimo najveći problem. Dogovorili smo s mininstrom dva, tri načina kako ćemo raditi. U četiri godine s bivšom vladom nismo imali takav sastanak", kazao je Bandić.

"Moramo ispuniti ciljeve biorazgradnje otpada. Pred nama su postavljeni jaki ciljevi. Uz ovakav odnos s gradom to se može. Iznenadit ćemo sve. Tu su mjere kućnog kompostiranja. Zadatak grupe nije samo izrada dokumenta koji do 15.6. treba biti gotov. Grad već sad provodi mjere", kazao je ministar Dobrović.

Napomenuto je da će se radna skupina sastajati svaki tjedan.

"Umjesto spalionica, želimo da građani kompostiraju i sortiraju otpad.", izjavio je ministar Dobrović, a Bandić se složio s njim.

"Kurenje otpada je tehnologija koja je passé. Ja nisam konzervativan. Mi želimo novu tehnologiju. Nisam ja pijani milijarder. Želim da građane nagradimo za zbrinjavanje otpada i želimo potpunu suradnju s Ministarstvom okoliša", rekao je Bandić.

Najavio je i spuštanje cijena odlaganja otpada za građane, ali samo za one koji najviše odvajaju otpad.

Pročitajte više