Bandić i Šeks u epizodi "Kako predizborno šutjeti"

NEMA ODMORA dok ističu i posljednji mjeseci pred izbore, znat će to svaki političar, a posebno najpoznatiji zagrebački gospon, Milan Bandić. Ovaj SDP-ovac koji bi najradije ostavio dojam samozatajnog sluge naroda, a čiji "izlazak na stražnja vrata" redovito podigne više pompe nego da je izašao na ona glavna, u stilu pobjednika 567. sezone hrvatskog izdanja Big Brother showa nakon tri mjeseca prikupljanja hemoroida na šarenom kauču dnevnog boravka spomenute Kuće, osim što već godinama osvaja prvo mjesto u maratonskoj disciplini rezanja i po nekoliko vrpci na otvaranjima kojekakvih centara u jednom danu, nedavno je započeo i kampanju komplimentiranja pojedinim medijima.

U samo jednom danu Bandić je, naime, izrazio podršku čak dvama medijima, dnevnim listovima koji su to objavili u svojim internet izdanjima. Jučer se zagrebački gradonačelnik tako solidarizirao s jednim dnevnim listom kojemu nisu dozvoljene akreditacije za Maksimirski stadion. Kaže Bandić kako nije za uskraćivanje akreditacija nikome, pa tako ni "listu koji ima isti tempo kakav ima i on". Brz je dnevni tempo nimalo laka stvar, složit će se ne samo vječiti studenti, nego i radni ljudi. Dok Bandić obilazi, novinari ga prate. Po nekoliko puta dnevno. Razumljiva je gradonačelnikova empatija s medijima.

Samokritični Bandić u stilu djedice u "Ne, ti si mi najdraži unuk" situaciji, jučer se pojavio u još jednom mediju. Spomenuo je, naime, još jedan dnevni list, za kojega kaže kako je svojim gradskim podanicima naredio da tekst objavljen u istom, a u kojemu se kritizira gradska uprava, bude zalijepljen tik do fotografija njihovih pop-idola. Osim pop-idola, u obzir dolaze i fotografije tetaka, kćeri i supruga, dopustio je Bandić. Glavno je da tekst visi u svakom uredu.

Nije, međutim, samo Bandić taj koji se parishiltonski šepiri po događajima koji nerijetko imaju jako malo ili čak nikakve veze s njegovim gradonačelničkim dužnostima. Jučer je HSS-ovac Željko Pecek optužio Šeksa da se pojavljuje i na više događaja nego što bi mu njegova funkcija trebala dozvoljavati.

U redu je ako ministar prometa otvara autocestu, ili ako ministrica obitelji otvara staračke domove, smatra Pecek, no devedeset posto članaka na portalu Sabora o aktivnostima predsjednika Vladimira Šeksa su obilasci njegove izborne jedinice, koji nemaju veze s njegovom funkcijom, kaže HSS-ovac.

Vlasnik saborskog zvončića i najpoznatiji zagrebački politički maratonac samo su, pretpostavlja se, najavili predizbornu šutnju u kojoj će malo tko od političara, kako je praksa već pokazala i dokazala, sve samo ne šutjeti.

Branka Suvajac

Pročitajte više