Bandić najavio referendum o Maksimiru

KAKO SE približava datum lokalnih izbora, zagrebački dogradonačelnik i glavni favorit za novog gradonačelnika, Milan Bandić, posegnuo je za predizbornim adutima iz domene sporta.

Bandić je, javlja RTL televizija, obećao da će da ukoliko pobijedi na predstojećim lokalnim izborima raspisati referendum na kojem će građani odlučiti hoće li se dovršiti gradnja maksimirskog stadiona, u kojeg je Grad dosad uložio gotovo pola milijarde kuna.

Aktualni zagrebački dogradonačelnik, kako se čini, najnovijim obećanjima želi neutralizirati sve češća medijska nagađanja o tome kako je upleten u afere oko Dinama. Bandić je, tvrdili su mediji, "Modrima" oprostio dug od 242 milijuna kuna.

SDP-ov dogradonačelnik odbacuje optužbe uprirući prstom u HDZ. Tvrdi da je Grad u vrijeme HDZ-ove vlasti Dinamu davao novce, te da "ljudi koji su nosili tu investiciju sada hodaju po policiji."

Poništivši ugovor iz 2003., kako kaže Bandić, prekinuo je zakonski nedozvoljenu akciju. Ističe da Dinamo ništa nije mogao platiti, odnosno pokloniti jer klub nema ništa.

Bandić je novinarima podijelio izvatke iz zemljišnih knjiga, kako bi pokazao da se stadion nakon nedavne uknjižbe sada nalazi na gradskom zemljištu.

Do sada su vlasti u stadion uložile gotovo pola milijarde kuna: HDZ 365 i SDP/HNS 107 milijuna kuna. Usporedbe radi, izgradnja Muzeja suvremene umjetnosti stajat će 172 milijuna kuna, a Grad će sudjelovati s 50 posto.

Dovršetak gradnje maksimirskog stadiona planiran je za sredinu 2007. godina, a trebalo bi uložiti još 225 milijuna kuna.

Pročitajte više